Voor wie

Rots & water 8 - 12 jaar

Het is niet altijd makkelijk voor een kind om zichzelf te blijven en te zijn.

Soms worden ze gepest of pesten ze zelf. Soms maakt iemand een vervelende opmerking en krijgt uw kind hierdoor een vervelend gevoel. Of een buurtgenootje valt uw zoon of dochter lastig en uw kind weet niet goed hoe hiermee om te gaan. Of ze zijn heel zenuwachtig voor een toets…

Rots & water 12 - 15 jaar

Kinderen maken deel uit van een groep. Op school, bij de sportvereniging, in de buurt en met de familie.

Elke groep vraagt een andere samenwerking en uw zoon of dochter neemt in elke situatie een andere rol aan (bewust of onbewust).

Het is niet altijd makkelijk voor een kind om zichzelf te zijn en te blijven in verschillende groepen / situaties.

Zeker als het gaat om pesten, meelopen, iemand pijn doen of zelf pijn hebben. Ook kan het zijn dat uw kind een vol programma heeft en het lastig vindt om de juiste prioriteiten te stellen…..

 

 

Rots & water 15 - 18 jaar

Bij Rots en Water gaat het er om dat je jezelf steeds beter leert kennen. Als je weet wie JIJ bent, waar JIJ blij van wordt en waar JIJ voor staat, dan durf je ook steeds dichter bij jezelf te blijven ( dit is je eigen kracht).

Het is niet makkelijk omdat we in elke situatie en/of groep een andere rol aannemen.

Door middel van rollenspel, reflecties en andere actieve spelvormen…. 

Je zit nog middenin je opleiding of je bent misschien al aan het werk? Je hebt al een (beetje) uitgestippelde route voor jezelf, of je weet nog helemaal niet welke (studie)richting je op wilt?

Je hebt je eigen netwerk opgebouwd, of je bent nog erg zoekende? Dit kan op een of meerdere vlakken voor jou van toepassing zijn: school, sport, familie, werk / bijbaantje, vrienden.

De tijd waarin JIJ opgroeit is een mooie tijd, maar ook een complexe tijd. Er zijn (te)veel keuzemogelijkheden, prikkels en je kan veel groepsdruk ervaren (social media, vrienden). Maak hier maar eens de juiste keuzes in. Je wordt beinvloed door allerlei (omgevings)factoren. De Rots en Water methodiek kan je helpen om:

Sluit Menu