over mij

Ik ben Annemieke Klavers – ten Dam en ben 45 jaar. Moeder van een prachtige dochter en gelukkig met mijn lieve man. We wonen samen in het mooie Deventer. Vanaf mijn 17de heb ik met kinderen gewerkt. Eerst in de recreatieve sector, daarna in de buitenschoolse opvang en als onderwijsassistent. Na mijn PABO-opleiding heb ik een aanvullende gymopleiding gevolgd en heb ik bij Brede School Schalkhaar de gymlessen verzorgd. Ik geef inmiddels 9 jaar de Rots- en Watermethodiek. 

Ik vind het heel belangrijk dat er voldoende aandacht is voor de sociaal emotionele ontwikkeling van kinderen. Trainingen die hier een zeer waardevolle aanvulling op zijn: zijn de mindfulness opleiding van Eline Snel en de kinderyoga opleiding van Helen Purperhart. Aspecten uit de Mindfulness training verwerk ik in de Rots en Water lessen en de Kinderyogalessen.

Voor uitgebreide informatie, klik op de specifieke training.

Voor mij is Rots en Water onderdeel van mijn leven geworden. Ik heb de methodiek zo eigen gemaakt dat ik het in het dagelijks leven toepas. Ik kies wanneer ik iemand confronteer (Rots) of ik kies bewust wanneer ik stil ben (Water). Ik heb geleerd dat de Rotsmanier niet altijd de beste keuze is! Water brengt je verder!

 

Ik pas bepaalde aspecten en ademhalingstechnieken uit de mindfulness trainingen toe aan de Rots en Watermethodiek en aan de kinderyogalessen.

 

Bij yoga concentreer je je op de fysieke oefeningen gecombineerd met ademhalingstechnieken. Door inspanning en ontspanning af te wisselen, ontwikkel je steeds meer lichaamsbewustzijn en wordt je je steeds bewuster van je eigen ademhaling. Fysieke oefeningen gecombineerd met een goede ademtechniek, zorgen voor een diepe ontspanning.


Ik help kinderen bewust te worden van de keuzes / mogelijkheden van hun eigen lijf en gedachten. Hierdoor leren ze te vertrouwen op hun innerlijk kompas en ze leren vanuit hun eigen: kracht, rust, inzicht en focus, betere keuzes te maken.

– Annemieke –